Bivši igrač Veleža

"I ove trandže, mandže, pandže..."

Edmir Škorić, foto: Esmer Oštraković

Alidin-Dino Hajdarović je bivši igrač FK Velež koji je jučer uživo pratio duel u Gračanici.

Veliki broj navijača Veleža jučer je u Gračanici podržao svoj tim protiv Bratstva, a uz pomoć podrške Rođeni su slavili s 2:0 i tri kola prije kraja na dobrom su putu da se plasiraju u Premijer ligu BiH.

Stvar je jasna - Velež mora da dobije Vitez, Bosnu u Visokom i Igman da bi završio prvi, a pravo je pitanje ko može od nabrojanih timova da stane na put mostarskoj ekipi.

Hajdarović, koji je bodrio bivši klub, euforično je slavio i putem društvenih mreža, a na Facebooku je uz fotografiju Veležovih igrača napisao:

"Tako je! I ove trandže, mandže, pandže na...".

Naravno, nije teško ni pretpostaviti na koga se odnosi ovaj status i kome je on 'posvećen'.

Kome je Dalibor Pandža posvetio novu objavu? Od koga je to Olimpik trofejniji?

Ne smanjuju se tenzije u Prvoj ligi Federacije BiH, a i ovaj vikend svjedoci smo ogromnog rivaliteta koji se stvorio na relaciji Velež - Olimpik.

Velež je jučer trijumfovao u Gračanici protiv Bratstva i tri kola prije kraja ima četiri boda više od Olimpika, koji ima utakmicu manje pošto danas dočekuje TOŠK.

Rođeni su, ipak, pobjedom nad Bratstvom napravili dobar korak u borbi za Premijer ligu, pošto im ostaju "lagane" utakmice poput Viteza kod kuće, Bosne u Visokom i Igman kod kuće.

I dok traje ova jako duga i iscrpna borba za prvo mjesto i povrtak u elitu, igrači Veleža i Olimpika ne prestaju da provociraju jedni druge.

Posljednje vrijeme je Dalibor Pandža, napadač Olimpika, u centru pažnje. Prošle sedmice je u dva navrata prozvao Velež, sada je to učinio ponovo na Instagramu objavivši iz arhive fotografiju Olimpikove proslave osvojenog Kupa BiH.

"Trofejniji", napisao je Pandža, očigledno aludiravši na Velež, koji u poslijeratnom periodu nema nijedan trofej u BiH.

Podsjećamo, tim sa Otoke je nakon boljeg izvođenja penala u maju 2015. na Koševu pobijedio Široki i stigao do Kupa, prvog trofeja u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.