FK Velež u Gračanici napravio korak bliže Premijer ligi!

Sigurna pobjeda lidera

FK Velež u Gračanici napravio korak bliže Premijer ligi!

S. Mlaćo, foto: E. Oštraković

Velež je napravio korak bliže plasmanu u Premijer ligu. Rođeni su lakše od očekivanog slavili u Gračanici protiv Bratstva 3:0.

Velež je od početka bio bolji rival, zaprijetio na samom startu preko Fajića koji je promašio zicer. Redale su se prilike pred golom domaćih, a zatim je uzvratio Stojanov koji je šutirao tik pored stative.

U 23. minuti vodstvo Veleža. Smušena reakcija domaće odbrane i golmana Divkovića, a Razić postiže autogol za veliko slavlje gostujućih navijača.

U 52. minuti Ovčina pogađa za 2:0 na asistenciju Fajića i jasno je bilo da tri boda idu u Mostar.

Mnogo uzbuđenja nismo vidjeli nakon pogotka Ovčine, a pred sami kraj isti nogometaš se upisao po drugi put u listu strijelaca i postavio konačnih 3:0.

Naredno kolo Prve lige FBiH igra se već u srijedu. Velež će ugostiti Vitez,a Bratstvo će u goste Bosni.

Prva liga FBiH, 27. kolo:

NK Bratstvo - FK Velež 0:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Divković, Alihodžić, Šuša, Mousa, Ćosić, Jaganjac, Helić, Jukan, Berbić, Stojanov, Razić.

NK Velež: Bobić, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Alikadić, Fajić, De Oliveira, Brandao, Ferreyra, Vehabović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasko91
Ovo se iz aviona vidjelo da je puštena utakmica,nažalost tako veliki klub Velež mora kupovati utakmice,ali takva nam je i država nažalost,sve za zelenim stolom se dobija !
4 14
velez mo
IDEMO JOS 3 OD 3,HAJMO RODENI,POZDRAV GRACANICI ZELIM VAM SVE NAJBOLJE,I AKOBOGDA UBRZO DA SE SASTANEMO I U PREMIER LIGI
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi