Real je u posljednjoj četvrtini napravio seriju od 15:0

Ekipa Žaljka Obradovića je odigrala loše u drugom poluvremenu

Real Madrid furioznom igrom u zadnjoj četvrtini razbio Fenerbahce i osvojio treće mjesto

S. Pašalić

Košarkaši Real Madrida osvojili su 3. mjesto na Final Four turniru Eurolige nakon što su savladali Fenerbahce sa 94:75.

Real je dosta bolje otvorio meč i vrlo brzo je stigao i do dvocifrene prednosti koja je u jednom trenutku iznosila i 13 poena, a na kraju je prva četvrtina zaavršila rezultatom 24:16 za španski tim.

U drugoj četvrtini Fenerbahce je zaigrao puno bolje i prednost Reala se polako počela topiti, a turski tim je stigao i do vodstva pa se na poluvrijeme otišlo sa 40:38 u korist Fenera.

Nastavak Real je u nastavku ponovo zaigrao bolje i opet stigao do vodstva, a u posljednju četvrtinu se otišlo sa rezultatom 69:63 za Real.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Klub iz Madrida je početkom četvrte četvrtina napravio seriju od 15:0 stigao do 79:63, a turski tim do kraja nije uspio da zaprijeti Realu koji je na kraju slavio sa visokih 94:75.

Real je do pobjede predvodio Gustavo Ayon sa 23 poena, dok je kod Fenerbahcea Kostas Sloukas bio najefikasniji sa 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.