Fener ponižen, ništa od 10. titule za Željka Obradovića

Anadolu Efes u finalu Eurolige

Fener ponižen, ništa od 10. titule za Željka Obradovića

E. Škorić

U turskom okršaju Fenerbahče je bio favorit, ali Anadolu Efes ide u finale Final Foura u Vitoriji.

Tim Željka Obradovića teško je poražen u prvom polufinalu završnog turnira Eurolige, pošto je Anadolu slavio sa uvjerljivih 92:73.

Fener je bolje krenuo u meč, no ubrzo 6:0 serijom Anadolu dolazi do 11:5 vodstva, mada je na kraju prve četvrtine sastav Fenerbahčea vodio 20:19.

Početkom druge dionice ponovo je Anadolu Efes preuzeo vodtvo, bilo je uglavnom oko 5-6 poena razlike, a na poluvrijeme se odlazi sa 45:40 u korist Efesa.

I onda je u trećoj četvrtini Fenerov rival stvorio razliku i otišao na dvocifrenu prednost, da bi sjajnim otvaranjem zadnjeg perioda igre Efes završio posao.

Onda je prednost bivala samo veća i veća, a Obradovićev Fener molio da se meč što prije završi.

Shane Larkin je bio koban za Fener i najzaslužniji za pobjedu Efesa sa 30 poena, dok je Vasilije Micić ubacio 25 poena, a James Anderson 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U blijedom Feneru tek nešto bolji od ostalih bili su Jan Vesely sa 14 i Erick Green sa 13 poena te Nikola Kalinić sa 12 poena. Lauvergne i Datome su nedostajali Obradovićevom timu, ali to svakako nije izgovor za današnju sramotu.

Obradović je ostao na devet titula prvaka Evope, a Atamanov Efes u finalu čeka pobjednika duela Real Madrid - CSKA.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi