Najbolji strijelac srbijanske Superlige

Poznata je sudbina Nermina Haskića!

Admin Čaušević

Zašto je Radnički iz Ništa završio na drugom mjesto srbijanske lige Superlige velike zasluge nosi i Nermin Haskić.

Pojedini mediji u Srbiji su prenijeli informaciju kako će nakon historijske sezone uslijediti "egzodus" te da će ekipu napustiti najbolji igrači uključujući i Haskića.

Nakon te informacije saopštenjem su se oglasili iz Radničkog. Jasno je poručeno da će igrati koji su iznijeli teret minule i sljedeče sezone igrati na Čairu.

"Mnogi mediji su prenijeli vijest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti 'egzodus' i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone, ali to nije tačna informacija. Okosnica ekipe iz prošle sezone ostat će u Nišu, doći će i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedinih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamjene biti dovođene planski", navodi se u saopštenju Radničkog.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dakle, među igračima koji sigurno ostaju u Radničkom nalazi se Haskić kao i Radovan Pankov, Saša Stojanović, Djordje Crnomarković, Stefan Djordjević, Taras Bondarenko, Petar Petrović, Marko Živković...

Haskić je sezonu završio sa 24 gola, a uvršten je i u idelani tim prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.