Pogledajte kako je Haskić rešetao mrežu Proletera
Napadač Radničkog igra u životnoj formi

Treći hat-trick u sezoni sjajnog bh. nogometaša

Pogledajte kako je Haskić rešetao mrežu Proletera

S. Pašalić

Radnički Niš je jučer u prvoj utakmici 34. kola srbijanske Super Lige savladao u gostima Proleter sa 3:2.

Domaći su dominirali od samog početka i stvorili nekoliko dobrih prilika, a u 32. minuti su stigli i do vodstva kada je nakon ubačaja iz kornera Vujaklija pogodio za 1:0.

Radnički je puno bolje otvorio drugo poluvrijeme i već u 49. minuti stigao do izjednačenja kada se nakon jedne dobre akcije Nermin Haskić našao pred golom domaćih i pogodio za 1:1.

Samo pet minuta kasnije gosti su stigli do preokreta kada je nakon ubačene lopte iz kornera Haskić sjajno skočio i glavom poslao loptu za 2:1 i stigao do svog drugog gola na ovoj utakmici.

Proleter je međutim u 61. minuti izjednačio kada se nakon ubačene lopte u šesnaestercu Radničkog Čović najbolje snašao i glavom poslao loptu u mrežu za 2:2.

Ipak, Radnički je u 72. minuti ponovo stigao do vodstva kada se Nermin Haskić odlično snašao u šesnaestercu Proletera i pogodio za 3:2 i pobjedu svoje ekipe.

Haskić je tako stigao do svog 24 gola u ovoj sezoni i tako još više odmakao konkurenciji na listi najboljih strijelaca. Najbliži pratitelj bh. nogometašu je Gomes iz Partizana sa 17 golova.

Bivši napadač Budućnosti i Sarajeva se nakon ovog kola našao i u samom vrhu na listi najboljih strijelaca u historiji srbijanske lige.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Napadač Radničkog sada dijeli četvrto mjesto sa 24 gola i nedostaje mu još samo jedan gol da se probije na treće mjesto. Nekoliko igrača drži drugo mjesto sa 27 golova, dok je najbolji strijelac u historiji ovog takmičenja legendarni Savo Miloševića sa 30 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi