Milner je bio jedan od ključnih igrača Liverpoola ove sezone

Parižani žele pojačati vezni red

PSG ovog ljeta kreće po igrača Liverpoola

S. Pašalić

PSG je porazom u posljednjem kolu na gostovanju kod Reimsa zaključio još jednu sezonu.

Parižani su očekivano stigli do naslova prvaka u Francuskoj, ali su u Ligi prvaka u osmini finala ispali od Manchester Uniteda.

Još jedno razočarenje je stiglo u finalu Kupa Francuske kada je Rennes nadoknadio zaostatak od 2:0 i nakon penala osvojio trofej.

Francuski prvaci ovog ljeta žele pojačati svoj vezni red i nadaju se da će se dogovoriti s Napolijem kako bi potpisali Allana.

Očekuje se da će PSG najaviti i potpisivanje Andera Herrere u besplatnom transferu ovog ljeta, nakon što Španac nije uspio dogovoriti detalje oko novog ugovora s Unitedom.

Ali, prema Le Parisienu, PSG je otvoren za potpisivanje i trećeg veznjaka i obavio je interne razgovore oko dovođenja Milnera iz Liverpoola.

Milnerov trenutni ugovor s Liverpoolom trebao bi isteći sljedeće godine, a veznjak još nije dogovorio produženje ugovora s klubom.

33-godišnjak je odigrao ključnu ulogu u sredini terena ekipe Jurgena Kloppa u ovoj sezoni, dok je također pružio solidne igre i na lijevoj i na desnoj strani odbrane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U izvještaju se također navodi da su PSG spremni prodati Juliana Draxlera, Thomasa Meuniera, Christophera Nkunkua, Stanleya Nsokija i Erica Choupo-Motinga.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.