Hakeri prevarili dva slavna kluba i ukrali pola miliona eura

Zamijenili domene

Hakeri prevarili dva slavna kluba i ukrali pola miliona eura

Admin Čaušević

U januaru ove godine Leandro Paredes je prešao iz Zenita u PSG. Argentinski veznjak je plaćen 40 miliona eura.

Na ime FIFA fonda solidarnosti više od 1.2 miliona eura je trebao pripasti Boci Juniors, međutim prva rata nikad nije stigla na račun kluba iz Buenos Airesa.

Iznos je trebao biti isplaćen u tri rate. Prva u iznosu od 519.750 eura je trebala biti plaćena šestog marta, druga u iznosu od 259.875 eura u augustu ove godine, dok bit iznos treće rate koja je identična kao prva trebao biti plaćen u augustu naredne godine.

Početkom aprila Boca je obavijestila PSG da će informisati FIFA-u zbog izostanka uplate prve rate.

Iz francuskog kluba su odgovorili kako je sve plaćeno onako kako je dogovoreno, međutim u Argentinu nije stigao ni euro.

PSG je krajem aprila poslao potvrdu kako je uplatio novac na bankarski račun u Meksiku na ime firme OM IT Solutions S.A de CV. Novac je prethodno "prošao" kroz račun u New Yorku pod nazivom Vector Casa de Bolsa.

Na mailovima koje su klubovi razmijenili mogu se uočiti određene greške. Tako je umjesto domene bocajuniors.com.ar, upotrijebljena domena bocajuniors.com.an.

To pokazuje da su u francuskom klubu indicije za uplatu novca dobili sa slične mail adrese te da novac nije uplaćen na račun koji pripada Boci.

Boca se namjerava boriti za svoj novac te je već uputila žalbu argentinskom pravosuđu. Sudija Ariel Lijo je već pokrenuo istraga zbog sumnji da su hakeri prevarili oba kluba.

Top Komentari

TipsterXO
Tako vam i treba kad uplacujete kroz pet banaka da utajite poreze.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi