Neugodna situacija

Policija u Bakuu zaustavila navijača Arsenala u dresu Mkhitaryana

Edmir Škorić

Sutra se igra finale Evropske lige između Arsenala i Chelseaja na stadionu u Bakuu.

Za mnoge je neshvatljiva UEFA-ina odluka da se finale igra u Azrebejdžanu, ali prvi čovjek Evropske nogometne federacije Aleksandar Čeferin objasnio je to riječima da "svi imaju pravo da uživaju u ovakvom nogometu".

Nije se naravno moglo znali da će u finalu igrati dvije ekipe iz Londona, pa time Čeferin opravdava to što je velika udaljenost od Londona do Bakua i jedva će po nekoliko hiljada navijača obje ekipe doći na finale.

Za neke je dolazak u Baku problem, pa je tako Armenac Henrikh Mkhitaryan odbio da putuje na ovo finale iz sigurnosnih razloga. Iako su UEFA i Azerbejdžan uradili sve da Mkhitaryan može ući u zemlju, on je odbio uz tvrdnje da se ne bi osjećao sigurno.

A nesigurno se na ulici Bakua osjetio i jedan navijač u dresu Mkhitaryana, pošto ga je policija zaustavila.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Video je objavljen na portalima, no nema detaljnih informacija o 'incidentu' i da li je navijač možda kažnjen zbog ovog "prekršaja". Naravno, sve to dolazi zbog jako loših odnosa Armenije i Azerbejdžana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.