Arsenal pronašao pojačanje u ofanzivi, ali neće biti jeftino!

Ismaila Sarr na meti Topnika

Arsenal pronašao pojačanje u ofanzivi, ali neće biti jeftino!

Unai Emery traga za pojačanjima za novu sezonu, a jedno od njih bi mogao biti i Ismaila Sarr.

Ovaj 21-godišnji Senegalac važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Ligue 1, pa njegov Rennes u slučaju prodaje želi dobro zaraditi.

Arsenal je zainteresovan za Sarra koji je protiv Topnika u ovogodišnjoj osmini finala Lige Evrope postigao i gol, ali će za njegov eventualni potpis morati izdvojiti oko 50 miliona eura.

Naime, navodno su čelnici Arsenala uspostavili kontakte sa Rennesom oko Sarrovog mogućeg transfera, a dobili su odgovor da Senegalac ne ide nigdje bez najmanje 50 miliona eura.

Inače, Arsenal se povezivao i sa Lilleovim Nicolasom Pepeom koji bi bio puno skuplje rješenje. Zanimljivo je, međutim, da se Sarr pominje kao potencijalna zamjena za Pepea u Lilleu ukoliko reprezentativac Obale Slonovače ovog ljeta ostvari transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Arsenala za Pepove usluge su zainteresovani Manchester United, Bayern, Inter...

Iza mladog Sarra je sjajna sezona u kojoj je odigrao 50 utakmica za Rennes u svim takmičenjima, postigao 13 golova i upisao 11 asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi