Ekspresan odgovor

De Rossi traži da Totti napusti Romu, a sada se oglasio i rimski klub

Endin Čaušević

Daniele De Rossi će nakon 18 godina napustiti Romu jer nije dogovorio nastavak saradnje s rimskim klubom.

De Rossi je ponikao u Romi i cijelu karijeru nosio dres ovog kluba, a svi su bili šokirani kada je potvrđeno da neće potpisati novi ugovor i da će karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Roma je nudila De Rossiju da završi svoju karijeru nakon ove sezone i dobije neko od direktorskih pozicija, ali je on to odbio i poručio da još uvijek želi igrati.

Italijanski mediji danas su "zakuhali" stvari objavom da je De Rossi tražio od kluba da otpuste Francesca Tottija i da bi onda on u tom slučaju ostao u klubu i završio karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, iz Rome su ekspresno demantovali ova pisanja medija i poručili da uopšte nije istina da je De Rossi od njih tražio da Totti napusti klub. Poznato je svima da su njih dvojica u veoma dobrim odnosima.

"Nije običaj da komentarišemo špekulacije i pisanja medija, ali sada želimo da sačuvamo ugled našeg kluba. Roma želi da se ogradi od pisanja u novinama Repubblica i demantuje da je De Rossi tražio da Totti više ne bude u našem klubu. Sve su to neistine i gluposti", poručili su iz Rome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.