Repubblica: Čije su 'glave' tražili Džeko, Kolarov, De Rossi i Manolas?
Edin Džeko i Aleksandar Kolarov su među glavnim igračima Rome već godinama unazad (Foto: EPA)

Oni su ti koji drže svlačionicu

Repubblica: Čije su 'glave' tražili Džeko, Kolarov, De Rossi i Manolas?

M. Šljivak

List Repubblica objavio je jutros veoma zanimljive stvari o dešavanjima u svlačionici Rome sa kraja prošle godine.

Oni su u svom tekstu optužili Edina Džeku, Aleksandra Kolarova, Kostasa Manolasa i Danielea De Rossija da su tražili da trener Eusebio Di Francesco dobije otkaz, a sa njim da iz kluba odu sportski direktor Monchi i legenda kluba Francesco Totti.

List je došao u posjed maila koji datira iz decembra 2018. godine. U njemu se govori o očajnom odnosu između igrača, menadžera i trenera kluba.

Loši odnosi su navodno počeli još od prošlog ljeta kada je u klub stigao Steven N'Zonzi. De Rossi je smatrao da pored njega još jedan sličan igrač nije potreban i tražio je raskid saradnje.

Nije ništa 'štimalo' unutar ekipe u početku sezone. Ipak, nekoliko vezanih uspjeha i plasman u osminu finala Lige prvaka malo je smirio sve, ali ne zadugo.

Određeni ljudi iz kluba dobili su jasnu poruku svlačionice za predsjednika Jamesa Pallottu. Igrači su tražili odlazak Di Francesca, sportskog direktora Monchija i direktora Francesca Tottija.

Sve su navodno vodili Džeko, Kolarov, Manolas i De Rossi. Oni su tražili promjene unutar tima, a na kraju su ih i dobili, ali ne u trenutku kada su to tražili.

Posebno su bili nezadovoljni sportskim direktorom Monchijem. Smatrali su ga narcisoidnom osobom koji dovodi igrače od kojih ima koristi, kao i igračima koji nisu vrhunskog kvaliteta.

Na kraju su Monchi i Di Francesco otišli iz Rome. Totti je jedini ostao u klubu i to će biti i dalje, dok će svi ovi fudbaleri vjerovatno ovog ljeta napustiti Olimpico.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Rossi se nedavno u velikom stilu oprostio od kluba u kojem je proveo kompletnu karijeru, Džeko se povezuje sa Interom, a Kolarov sa Crvenom zvezdom.

I Manolas je taj koji ovog ljeta ima namjeru da ode, a vidjet ćemo gdje će završiti grčki štoper.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi