Roma u Španiji traži novog trenera

Strateg Getafea na meti Vučice

Roma u Španiji traži novog trenera

Claudio Ranieri je bio samo privremeno rješenje nakon otkaza Eusebiju Di Francescu, pa Roma već neko vrijeme traga za novim šefom struke.

Brojna poznata trenerska imena su se proteklih dana povezivala sa klupom Rome, a čini se da su čelnici rimskog kluba potragu za novim strategom proširili na Španiju.

Navodno je Roma zainteresovana za šefa struke Getafea, Pepea Bordalasa.

Tele Radio Stereo tvrdi da su čelnici Rome već uspostavili kontakte, te da su se raspitivali o mogućnosti da Bordalas preuzme kormilo njihove ekipe.

Bordalas je pod ugovorom sa Getafeom do juna 2020. godine, a gotovo čitavu trenersku karijeru je proveo upravo u Španiji vodeći ekipe poput Alavesa, Alcorcona, Elchea, Herculesa...

Ovaj 55-godišnji stručnjak je do sada bio poznat kao stručnjak za procmocije u LaLigu, ali je ove sezone uradio sjajan posao u elitnom rangu španskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Getafe je odigrao sjajnu sezonu, bio blizu i plasmana u Ligu prvaka, ali je ipak završio na petom mjestu i tako osigurao grupnu fazu Evropske lige.

Podsjetimo, prvi izbor Rome je bio Gian Piero Gasperini, ali je Italijan danas produžio ugovor sa Atalantom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti