Siniša Mihajlović glavni kandidat za trenera Rome
Mnogi italijanski timovi su tokom ljeta odlučili promijeniti trenere, a veliki broj njih je iz samog vrha tabele (Foto: EPA)

Srbijanski trener preuzima Vučicu

Siniša Mihajlović glavni kandidat za trenera Rome

Midhat Šljivak

Srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović (50) glavni je kandidat za novog trenera Rome.

Vučica se nakon nekoliko mjeseci saradnje zahvalila Claudiju Ranieriju na svemu što je napravio za ekipu, te su se odlučili za dovođenje novog trenera.

Mnoga imena su se povezivala sa rimskim timom, a Sky Sport Italia tvrdi da je za sada najbliži poslu aktuelni trener Bologne Siniša Mihajlović.

Srbijanski trener je ove sezone iz ponora spasio Bolognu. Tim je pod njegovim vodstvom izgledao preporođenju, a igrali su veoma atraktivan fudbal.

Mihajlović je kao igrač nastupao za Romu. Došao je 1992. godine iz Crvene zvezde, a za Vučicu je odigrao 69 utakmica.

Ipak, taj period je ranije označavao kao najgori u karijeri, pa je zatim otišao u Sampdoriju. Potom je igrao za Lazio i Inter gdje je završio karijeru.

Kao trener je pored Bologne vodio još Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino, a bio je jedno vrijeme i selektor Srbije.

Dolazak u Romu sigurno bi mu pružio još jednu priliku da vodi tim iz gornjeg dijela tabele. Roma će igrati Evropsku ligu, a ovog ljeta se u klubu očekuju i brojne promjene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mihajlović bi u narednim danima trebao biti predstavljen kao novi trener rimskog tima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi