Argentinac ga oduševio svojom igrom

Henderson objasnio zbog čega nije htio da traži dres od Messija

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola u subotu igraju u Madridu veliko finale Lige prvaka protiv Tottenhama.

Redsi su do finala došli nakon čudesnog preokreta u revanšu polufinala i pobjede protiv Barcelone (4:0). Liverpool je u prvom meču poražen u Barceloni sa 3:0 i mnogi su ih već tada otpisali.

Međutim, engleski klub je napravio u revanšu veličanstven preokret i zasluženo se plasirao u finale. Kapiten Redsa, Jordan Henderson, prisjetio se meča na Camp Nou u kojem ga je posebno oduševio Lionel Messi.

"To je bio prvi put da sam na terenu s Lionelom Messijem. Nisam pomislio 'O Bože to je on' nego sam se pitao kako je moguće da igra drugačije nego što gledaš na TV-u. Nevjerovatno koliko je brz. Razmišljao sam o tom slobodnjaku i mislio sam tada nema šanse da to pogodi, a on je dao gol".

"Mislio sam možda da će centrirati jer je predaleko od gola, a on je zabio. Alisson je jedan od najboljih golmana na svijetu, ali ni on tu nije imao šanse. To je bio savršen slobodnjak i bolje od toga ne može vjerujte mi", rekao je Henderson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novinare je zanimalo da li je pitao Messija da mijenjaju dresove nakon utakmice, a on je rekao da to nije uradio i objasnio je zbog čega.

"Nisam mu tražio dres jer to nikada ne radim. Roy Keane mi je jednom u Sunderlandu rekao da ako tražiš od nekoga dres onda izgleda kao da mu se divite. Na kraju sam dobio Suarezov dres jer je on to tražio i to je zaista lijepo od njega. Ne znam šta je on uradio s mojim", kroz smijeh je rekao veznjak Redsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.