Sjećanja su još friška, Loris Karius ne želi ni blizu finala Lige prvaka

Nijemac odbio poziv

Sjećanja su još friška, Loris Karius ne želi ni blizu finala Lige prvaka

Liverpool će u subotu odigrati drugo uzastopno finale Lige prvaka i pokušati ispraviti sve što je pošlo po zlu u Kijevu prije nešto više od godinu dana.

Za poraz Redsa od Real Madrida u prošlogodišnjem finalu navijači engleskog kluba su u najvećoj mjeri okrivili Sergija Ramosa, koji je u jednom duelu povrijedio Mohameda Salaha i golmana Lorisa Kariusa koji je napravio nekoliko katastrofalnih grešaka.

Ipak, u Liverpoolu je prošlogodišnji poraz od Reala davno prežaljen, a u Madridu će Redsi u subotu pokušati pobjedom nad Tottenhamom doći do šestog naslova prvaka Evrope.

Iako je poraz od Reala davno prežaljen, navijači Liverpoola ga sigurno još nisu zaboravili. U sjećanju će im zauvijek ostati fantastičan pogodak Garetha Balea za vodstvo Reala od 2:1, ali i Velšaninov drugi gol uz veliku pomoć Lorisa Kariusa. Ništa manje bolna sjećanja nisu ni na prvi gol Reala koji je postigao Benzema nakon greške Kariusa.

Loris Karius sigurno još nije zaboravio večer iz najgorih noćnih mora u Kijevu iako već godinu dana nije posjećivao na Anfield jer je na ljeto 2018. poslan u Bešiktaš.

Njemački čuvar mreže je i dalje zvanično član Liverpoola, u Bešiktašu boravi na dvogodišnjoj posudbi, pa je imao priliku naći se na tribinama stadiona Wanda Metropolitano i gledati finale LP.

Naime, trener Jurgan Klopp je pozvao sve igrače Liverpoola koji su ovu sezonu proveli u drugim klubovima na posudbama da dođu na finale.

Daily Mail, međutim, tvrdi da je Loris Karius odbio poziv jer je smatrao da bi njegovo prisustvo na stadionu bespotrebno odvlačilo pozornost od borbe na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nijemac će umjesto toga biti na odmoru, a u Liverpoolu su s razumijevanjem prihvatili i podržali njegov izbor da ne prisustvuje finalu Lige prvaka.

Inače, Liverpool će do "ušatog" trofeja ovaj put pokušati doći sa Brazilcem Alissonom na golu...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi