Hoće li i Matthijs de Ligt šokirati Barcelonu?
Fantastični štoper u dresu Ajaxa je pravio čuda i sada je pred njim veliki transfer (Foto. EPA)

Real se uključio u igru

Hoće li i Matthijs de Ligt šokirati Barcelonu?

Midhat Šljivak

Barcelona je proteklih mjeseci bila glavni kandidat za dovođenje holandskog štopera Matthijsa de Ligta.

Ovaj 19-godišnji fudbaler Ajaxa privukao je pažnju brojnih velikana evropskog fudbala, a Barcelona je slovila kao glavni favorit za njegov potpis.

Međutim, Katalonci nisu uspjeli da osiguraju njegov potpis. Menadžer Mino Raiola je svojim zahtjevima 'zakočio' sve, a u međuvremenu su se u igru za sjajnog defanzivca uključili Manchester United i PSG.

Oba tima su spremna ispuniti apsolutno sve želje kontroverznom agentu, ali De Ligt bi na kraju odabirom kluba mogao itekako šokirati Barcelonu.

Kako tvrdi Mundo Deportivo, Real Madrid se uključio u borbu za potpis ovog fudbalera. To su odlučili učiniti nakon što je Sergio Ramos zatražio odlazak, a De Ligta u Madridu vide kao idealnu zamjenu.

Predsjednik kluba Florentino Perez jasno je istakao da nema namjeru da pusti Ramosa, izuzev ako ne nađe vrhunsku zamjenu i ako ne dobije ogroman novac za transfer.

Klubovi iz Kine koji žele kapitena Reala sasvim sigurno mogu ponuditi ogromnu cifru, a ako Ramos na kraju i uspije otići, Kraljevi samo vide De Ligta kao idealnu zamjenu.

Fantastični fudbaler je mnogo puta isticao da ima želju da zaigra u Barceloni. Ipak, želje su jedno, realnost je drugo i španski prvak bi na kraju mogao ostati bez talentovanog štopera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Ligt je odluku o novom timu odložio za sredinu juna i tada će napraviti konačan izbor ekipe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Moram ovdje da pohvalim ovog glupana sto je napisao clanak za slavlje zapacoste i postavio video! Pa glupane glupi covjek pokusava da se zeza i sprda sa kepom i da njega poprsce vodom iz flasice... e ja inteligencije kod novinara ko kod jeza...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi