Niko se nije prevario kao Antoine Griezmann
Francuz je i protekle sezone bio zaista odličan u dresu Atletica, ali na kraju je razočarao sve odlukom o odlasku (Foto: EPA)

Barceloni više nije prioritet

Niko se nije prevario kao Antoine Griezmann

Midhat Šljivak

Antoine Griezmann je prije nekoliko dana saopštio da odlazi iz Atletico Madrida.

Francuski napadač je bio uvjeren kako će karijeru nastaviti u Barceloni, ali taj transfer je za sada pod velikim upitnikom i teško da će do njega uopšte i doći.

Svlačionica Barce se pobunila protiv dolaska Griezmanna, a i predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu, nema namjeru da tek tako dovede Griezmanna.

Barca ga je silno željela dovesti prošlog ljeta. Ipak, on je odbio ponudu tima sa Camp Noua, ali se godinu dana kasnije predomislio.

Međutim, njegovo dovođenje više nije prioritet. Barca nije voljna platiti 120 miliona eura Atleticu i Griezmannu ponuditi godišnju platu od 17 miliona, jer imaju sasvim druge planove.

Prioritet je ovog ljeta dovođenje 'klasične devetke'. Španski prvak prije svega želi osigurati pravu zamjenu za Luisa Suareza, a Griezmann nije igrač koji može igrati 'devetku'.

Sada je transfer 27-godišnjeg Francuza u Barcelonu pod velikim znakom pitanja i vrlo lako bi se moglo desiti da on završi negdje drugo.

Manchester United je spreman da ga dovede u svoje redove i oni bez problema mogu platiti sve što Atletico i Griezmann žele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuz je protekle sezone igrao sjajno u dresu Atletica. Odigrao je 48 utakmica, a postigao je 21 gol i upisao je 10 asistencija.

Ukupno je tokom pet godina u dresu Jorgandžija odigrao 257 utakmica i postigao je 133 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
120 miliona???? Pa ni pola toliko ne vrijedi.
3 1
teddy sheringham
Platiće to PSG.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi