(Foto: EPA)

Whelan odlučio sve nasmijati

Dobio otkaz u novom članu Premier lige, pa poručio: Upravo me zvao Real Madrid...

Midhat Šljivak

Irski fudbaler Glenn Whelan (35) dobio je prije nekoliko dana otkaz u ekipi Aston Ville.

Nakon dvije sezone na Villa Parku, 35-godišnji veznjak će morati da potraži novi klub, jer i dalje ima namjeru da igra.

Međutim, ono što je privuklo najviše pažnje je njegova izjava na okupljanju reprezentacije. Za otkaz je saznao od novinara.

"Razočarenje je stiglo u utorak. Bio sam na kraćem odmoru sa porodicom i kad sam se vratio imao sam dva propuštena poziva. Jedan je od novinara koji mi je rekao da sam dobio otkaz, a drugi je od menadžera. To je nešto što sam očekivao", rekao je Whelan.

Na pitanje da li ima namjeru da nastavi karijeru, jer je ipak u poznim igračim godinama. Odgovor je bio fantastičan.

"Definitivno. Upravo sam razgovarao sa Real Madridom prije nego što smo ušli ovdje", rekao je raspoloženi Whelan i dodao je:

"Želim igrati dok god mogu to raditi na visokom nivou. Ne želim ići nigdje gdje ću biti navijač, želim biti dio ekipe. Spreman sam da se borim za svoje mjesto u bilo kojem timu", rekao je irski fudbaler.

Ovaj veznjak je profesionalnu karijeru počeo u Manchester Cityju. Međutim, u tri godine među Građanima nikada nije dobio šansu i taj period je proveo na posudbama u Buryju.

Njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom kada je 2004. godine prešao u Sheffield Wednesday, a najbolje dane karijere proveo je u Stoke Cityju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tamo je proveo čak devet godina (2008 - 2017) prije nego je u ljeto 2017. godine potpisao za Aston Villu.