UEFA nije štedila

Liga nacija je završena sinoć i N/FSBiH je donijela milione

Admin Čaušević

Premijerno izdanje Lige nacija je završeno sinoć, a UEFA je odlučila propisno i nagraditi učesnike svog najmlađeg takmičenja.

Konačni pobjednik je selekcija Portugala koja je u finalu sa 1:0 pobijedila Holandiju. Za najboljeg igrača takmičenja izabran je Bernando Silva, dok je nagrada za najboljeg mladog igrača otišla u ruke Frenkiea de Jonga.

Osim trofeja Portugalci su za osvajanje prvog mjesta osvojili ukupno 10.1 miliona eura, dok je Holanđanima pripao milion manje.

Kasu će napuniti i N/FSBiH koji je inkasirao ukupno 3 miliona eura. Bosna i Hercegovina se takmičila u Ligi B što je donijelo 1.5 miliona eura, a isto toliko je zarađeno zahvaljujući promociju u ligu više, odnosno osvajanju prvog mjesta u grupi sa Austrijom i Sjevernom Irskom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naredno izdanje Lige nacija igrat će se na jesen 2020. godine, a za očekivati je da UEFA dodatno poveća budžet koji je ovaj put iznosio 112.875 miliona eura.

Obzirom da će se takmičiti u Ligi A Bosna i Hercegovina će imati zagarantovanu novčanu nagradu u iznosu od 2.25 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.