Juve se osvrnuo na Pjanićev povratak u Torino, Miralem im odgovorio

Pjanić u dresu BiH došao u Trening kamp Juventusa

Juve se osvrnuo na Pjanićev povratak u Torino, Miralem im odgovorio

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za dva dana gostuje Italiji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Na tom susretu selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki moći će da računa na jednog od dvojice naših najboljih igrača, Miralea Pjanića.

Podsjetimo, popularni Mire je dobio crveni karton u susretu protiv Grčke u martu mjesecu, pa je kažnjen sa dvije utakmice neigranja. Ipak, suspenzija je smanjena na jedan meč pa je Pjanić samo propustio susret s Finskom.

On se nalazi s ostalim reprezentativcima gotovo od početka priprema na Ilidži, a danas je skupa sa našim državnim timom stigao u Torino gdje je obavio trening u Trening kampu Juventusa.

Naravno, tu je sreo i dobro poznata lica obzirom da već godinama na isto mjesto dolazi svako jutro. Administratori zvanične Juventusove stranice na Instagramu odlučili su da naprave i jednu fotografiju Pjanića koji je u Trening kamp došao s majicom reprezentacije Bosne i Hercegovine što je bilo veoma čudno za vidjeti, a ista je osvanula na Instagramu Stare dame.

"Pogledajte ko se vratio na trening u Vinovo... Spreman za utorak Miraleme", navodi se u opisu uz fotografiju.

Zanimljivo, nakon fotografije oglasio se i Pjanić, odnosno komentarisao je istu: "Hvala vam", napisao je Pjanić uz simbol srca.

View this post on Instagram

👀 who is back training at Vinovo... ready for Tuesday, @miralem_pjanic?! 😁😉 #ForzaJuve

A post shared by Juventus Football Club (@juventus) on

Prosinečki: Koliko vidim, svi su već rekli da nema više šanse

Naš selektor Robert Prosinečki ne gubi nadu upros tome što smo sada u teškoj situaciji kada je u pitanju borba za Evropsko prvenstvo.

On je pri dolasku u Torino komentarisao poraz od Finske.

"Bila je loša igra, nije bilo na nivou kako mi znamo. Pričali smo puno o tome, a vidjet ćemo možemo li napraviti nešto u ova dva dana. Ja mislim da možemo. Nakon dobrih igara došao je lagan pad, ali moramo priznati da je Finska bila bolja", rekao je selektor, te je nastavio:

"Euforije su jako različite. Kad se gubi ništa ne valja, a kad se pobjeđuje, sve je najbolje. Mi ćemo pokušati protiv Italije da odigramo dobru utakmicu. Još ništa nije izgubljeno. Koliko vidim, svi su već rekli da nema više šanse. Nije tako, ima još puno utakmica do kraja. Nadam se da ćemo protiv Italije biti puno bolji"; istakao je selektor.

Povreda nakon Finske nema, a vraća nam se Pjanić.

"Niko se nije žalio na povredu. Pjanić jako puno znači za našu igru. Kratko vrijeme je do velike utakmice, ali mislim da ćemo puno bolje izgledati u ovoj utakmici".

Reprezentativci su gledali pobjedu Italije u Grčkoj (0:3).

"Gledali smo utakmicu. Brzo su dali golove, šokirali su Grke i izgledali su puno bolje. Dobra su reprezentacija i žele da odu na veliko takmičenje nakon što nisu uspjeli otići na SP. Velika su nogometna nacija", dodao je Prosinečki i zaključio je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo baš loše odigrali. Nadam se da ćemo napraviti u ova dva dana analize. Malo je vremena, ali sigurno da ćemo biti mnogo bolji nego protiv Finske".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Robi budalo jedna kako ti nije doteklo pameti da zatvoriš onog Pukkija i sve ok. Kako su oni uvijek uz Dzeku imali jednof koji ga prati i drugi kao osigurač. Kad je Pukki kod prvog gola vagnuo Zukanovića nigdje tvog osigurača. A jesi trener u pm.
3 1
Fishek
Konji nad konjima,znaci konstantno otvaram ovaj portal za vijesti o sportu a ovo je mozda 15.clanak o ovoj kuravi a jos nista niste napisali o desavanjima u F1 za VN kanade...Fuj ste
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi