Šta se dešava u Torinu? Zatvoren dio stadiona za utakmicu Italija - BiH!

Kvalifikacije za EP

Šta se dešava u Torinu? Zatvoren dio stadiona za utakmicu Italija - BiH!

Admin Čaušević

Susret 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u okviru grupe J sutra će odigrati Italija i Bosna i Hercegovina. 

Obje selekcije su imali različite uvertire za svojevrsni derbi. Italijani su deklasirali Grčku (0:3), dok su bh. reprezentativci izgubili od Finske (0:2).

Prvi zvanični duel Azzurra i Zmajeva igrat će se u Torinu, "domaćin" susreta će biti prelijepi Allianz Stadium koji prema informacijama sa Apenina neće biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Naime, organizatori utakmice su odlučili da smanje kapacitet sa 41 hiljade na 33 hiljade što znači da će dio tribina biti zatvoren.

Sutra publike neće biti na sektorima 213 i 2014 drugog prstenu sjeverne tribine te u sektoru 111 na sjeverno istočnoj tribini.

Prema posljednjim informacijama za duel koji počinje u 20:45 do jučer je prodato 23.500 ulaznica.

Za glavnog sudiju utakmice je delegiran Xavier Estrada Fernandez, 43-godišnjak iz Lleide koji FIFA značku nosi od 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njemu će asistirati Javier Rodriguez i Teodoro Sobrino, dok je za četvrtog sudiju odabran Ricardo De Burgos.

Inače, Zmajevi su jučer doputovali u Torinu gdje su u trening kampu Vinovo obavili i jedan treninga. Večeras ih čeka treninga na Allianz stadiumu, prije toga će biti održana i zvanična press-konferencija. 

Top Komentari

Mustafa
U Torinu ćemo proći ko Srbija u Lavovu! Džeko je obična šupčina usmrđela,moja nena bi bolje igrala od njega ! Napolje uobražena karikaturo ne sramoti se više!
0 2
RodjeniRA
Kokoške! Ima da ih Tale očerupaju!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi