Andalužani kontaktirali trenera Dinama

Amer Gojak blizu transfera u "Primeru", Bjelica tvrdi: Spreman je!

Španski mediji nastavljaju špekulisati o mogućem transferu veznjaka Dinama i reprezentacije BiH Amera Gojaka.

AS je prošle sedmice pisao kako je za usluge 22-godišnjeg bh. veznjaka zainteresovan Betis, a mediji u Andaluziji i dalje izvještavaju o Gojakovom mogućem dolasku na Benito Villamarin.

Tako su novinari Estadio Deportiva kontaktirali trenera Dinama Nenada Bjelicu kako bi čuli njegovo mišljenje o potencijalnom transferu Amera Gojaka u Betis.

"Gojak je jedan od najboljih igrača Dinama. Imao je dobru sezonu, posebno igrajući u Evropskoj ligi. Zabijao je važne golove", izjavio je Bjelica za Estadio Deportivo, pa odgovorio na pitanje o tome da li je Gojak spreman za LaLigu: "Naravno da je spreman".

"Posjeduje dobar karakter, a i potrebne kvaliteta za igranje u španskoj ligi. To je moje mišljenje... U posljednjoj sezoni je jako puno napredovao i zbog toga izaziva interes brojnih evropskih ekipa. Ovo je njegov trenutak. Odličan trenutak za odlaza u inostranstvo. Već se ustalio i u reprezentaciji BiH", dodao je Bjelica.

Inače, špekuliše se da bi Gojakov transfer u Betis mogao koštati oko 10 miliona eura, iako navodno Dinamo trenutno traži pet miliona više.

Amer Gojak je minule sezone odigrao 43 utakmice za Dinamo u svim takmičenjima, postigao četiri gola i upisao isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On se trenutno nalazi u Torinu sa reprezentacijom BiH koju očekuje duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Italije.

Osim Betisa, špekuliše se da su za Gojakove usluge zainteresovani i neki bundesligaši (Werder, Schalke), te francuski Lille.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.