Nekadašnji pomoćnik Tita Vilanove postao novi trener Betisa

Rubi pronašao novi angažman

Nekadašnji pomoćnik Tita Vilanove postao novi trener Betisa

Ekipa Real Betisa potvrdila je da će novi trener biti Rubi.

Ovaj stručnjak je platio otkupnu klauzulu kako bi napustio ekipu Espanyola i od naredne sezone će predvoditi Betis.

Inače, on je sa Espanyolom imao fantastičnu sezonu u kojoj je završio na sedmoj poziciji te će katalonski klub naredne sezone igrati u Evropa ligi, odnosno u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

Kada je u pitanju Rubi, radi se o 49-godišnjem stručnjaku koji je prije Espanyola sjedio na klupama Sporting Gijona, Levantea, Huece, Real Valladolida, Girone... Svojevremeno je bio i pomoćnik kod Tita Vilanove na klupi Barcelone

Inače, na klupo Betisa mijenja Quiquea Setiena koji je dobio otkaz nakon dvije sezone u klubu. Betis je prošlu sezonu završio na 10. poziciji.

Svemu dodajmo i podatak da je za novog trenera Espanyola imenovan David Gallego.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi