Buvač kandidat za selektorsku poziciju

Umjesto Zeničanina na klupi reprezentacije Srbije drugi stručnjak iz BiH?

Danas je Mladenu Krstajiću uručen otkaz na poziciji selektora reprezentacije Srbije, a svima je jasno da mu je "glave došao" debakl protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Tako se 45-godišnji Zeničanin oprostio od kormila "Orlova", a FSS je krenuo u potragu za novim selektorom nacionalnog tima.

Špekulacije su počele, a vrlo brzo se u medijima pojavilo ime Ljubiše Tumbakovića, stratega koji je prije nekoliko dana dobio otkaz na klupi Crne Gore zbog bojkotovanja utakmice sa Kosovom.

Ubrzo se ponovo u vezu sa preuzimanjem selektorske pozicije u Srbiji počeo povezivati i Dragan Stojković Piksi, a nakon njega i Jokanović i mnogi drugi.

Sada srbijanski mediji (prije svega Teleks.info) tvrde da je jedan od kandidata za novog selektora Srbije nakadašnja desna ruka Jurgena Kloppa Željko Buvač.

Ovaj stručnjak rođen u Omarskoj nadomak Pijedora je bez angažmana od kada je prošle godine odlučio izaći iz sjene trenera Liverpoola i napustiti Anfield.

Špekulisalo se da bi Buvač mogao prvu pravu šansu da se dokaže kao šef struke dobiti u Schalkeu, ali od toga nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, sada bi odmah mogao uploviti u trenerske vode.

Inače, Buvač je sa Kloppom sarađivao od 2001. do prošle godine - u Mainzu, Borussiji Dortmund i Liverpoolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.