Ljubiša Tumbaković mijenja Mladena Krstajića na klupi Srbije
(Foto: EPA)

Promjena na klupi Orlova

Ljubiša Tumbaković mijenja Mladena Krstajića na klupi Srbije

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra bi mogla dobiti novog selektora.

Kako piše Sportski žurnal, rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije je odlučilo uručiti otkaz Mladenu Krstajiću i na njegovo mjesto postaviti iskusnog stručnjaka Ljubišu Tumbakovića.

Tumbaković je u žižu interesovanja regionalnih medija stigao prije nekoliko dana kada je tri sata prije utakmice dobio otkaz na mjestu selektora Crne Gore.

Ovaj 66-godišnji trener nije želio voditi tim protiv selekcije Kosova i uručen mu je momentalni otkaz.

Međutim, ovaj njegov potez proglašen je herojskim u Srbiji. Odmah se počelo špekulisati kako će nakon debakla Orlova u Ukrajini (5:0) upravo on zamijeniti Krstajića, a to će se na kraju i desiti.

Tumbaković je u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj poznatih klubova.

Počeo je u Radničkom iz Beograda, a zatim je vodio Obilić, Khaitan, Partizan, AEK, Al Nassr, Shandong Luneng, Azin, Wuhan.

Selektor Crne Gore postao je 2016. godine. Đetiće je vodio u 26 utakmica, a upisao je po sedam pobjeda i neriješenih rezultata, te 12 poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Predstavljanje novog selektora Srbije trebalo bi biti upriličeno sutra od 14 sati.

Top Komentari

bhpremierliga12
Koja bolesna nacija, samo nek je nacionalizma. Svako normalan bi ovo pseto otjerao što dalje jer mijesa politiku u sport, a oni ga dovedu kroz par dana nakon onog sramotnog poteza.
15 0
Turgut2
Haha koja blamaza ce biti kad Uefa kazni timbakvica za nepostivanje ugivora rasizma I nefer ponasanja pa ce onda I srbiju izbaciti pa buyrun
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi