Kosovo u posljednjim trenucima stiglo do pobjede protiv Bugarske, Srbija sigurna protiv Litvanije
Rashani je golom u 93. minuti donio pobjedu Kosovu

Važna pobjeda za reprezentaciju Kosova

Kosovo u posljednjim trenucima stiglo do pobjede protiv Bugarske, Srbija sigurna protiv Litvanije

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Srbije je nakon blamaže u prošlom kolu protiv Ukrajine dočekala na svom terenu Litvaniju i upisala sigurrnu pobjedu rezultatom 4:1.

Stadion "Rajko Mitić" je bio bez publike s obzirom da UEFA kaznila Srbiju zbog rasističkih ispada na utakmici protiv Crne Gore koja se igrala prošle godine.

Srbija je bila veliki favorit u ovom meču pa je od prve minute krenula u napad na gol Litvanije, a u 20. minuti je stigla i do vodstva kada je Aleksandar Mitrović iskoristio grešku odbrane gostiju i postigao gol za 1:0.

U 34. minuti je bilo 2:0 nakon što je Srbija odigrala odličnu akciju, Tadić je na kraju asistirao za Mitrovića kojem nije bilo teško da savlada golmana gostiju.

Samo minutu kasnije Srbija je stigla i do trećeg gola nakon što je Luka Jović postigao sjajan gol za 3:0, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Iako je Srbija napadala i u drugom poluvremenu, gosti su u 70. minuti uspjeli smanjiti rezultat na 3:1 nakon što je glavni sudija dosudio penal u korist Litvanije, a Novikovas je bio precizan sa bijele tačke. U 92. minuti Adem Ljajić je postavio konačni rezultat od 4:1.

U drugoj utakmici ove grupe Ukrajina je na svom terenu savladal Luksemburg rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Yaremchuk u 6. minuti.

Na tabeli je prva Ukrajina sa 10 bodova, dok Luksemburg i Srbija imaju po 4 boda. Portugal je odigrao samo dvije utakmice i ima 2 boda, dok je Litvanija na posljednjem mjestu sa 1 bodom.

U okviru grupe B reprezentacija Kosova je gostovala kod Bugarske i stigla do pobjede od 3:2 .

Gosti su odlično krenuli u meč i stigli do vodstva u 14. minuti kada je Rashica pogodio za 1:0.

Bugarska je pred kraj poluvremena, u 43. minuti stigla do izjednačenja, a strijelac je bio Popov.

Domaći su stigli do preokreta u 55. minuti kada je Dimitrov pogodio za 2:1, ali Kosovo je u 64. minuti golom Muriqija izjednačilo na 2:2. Do pobjede su gosti stigli u 93. minuti kada je Rashani pogodio za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U drugoj utakmici grupe B Češka je na domaćem terenu savladala Crnu Goru sa 3:0, a strijelci su bili Jankto u 18. minuti, Kopitović koji je u 49. minuti postigao autogol i Schick golom sa bijele tačke u 82. minuti.

Engleska i Češka imaju po 6 bodova s tim da su Englezi odigrali samo dvije utakmice, Kosovo imaj 5 bodova, dok Crna Gora i Bugarska imaju po 2 boda.

Top Komentari

komshija
Kosovo nije izgubilo utakmicu od 2017te
11 0
Nany
Kosovo ima više bodova od Srbije -- kako to ?
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi