Pagliuca "moli" sunarodnjaka da ima poštovanja prema svojoj sjajnoj karijeri

"Tužni su krajevi poput Tottijevog, Buffonu je bolje da sada završi karijeru"

Gianluigi Buffon je završio svoju epizodu u PSG-u, ali izgleda da još ne namjerava "okačiti rukavice o klin".

Legendarni čuvar mreže nije produžio saradnju sa PSG-om, u koji je stigao prošlog ljeta nakon 17 godina na golu Juventusa, a čini se da je njegova želja povratak u Italiju.

Špekuliše se da bi mogao u Bresciju ili Parmu, u kojoj je i počeo karijeru, ali se Buffonovo ime dovodi u vezu i sa Portom, Barcelonom i još nekolicinom klubova.

Nekada sjajni italijanski golman Gianluca Pagliuca, međutim, smatra da bi Buffonu najbolje bilo da sada okonča karijeru.

"Najbolji golman u posljednjih 20 godina? Buffon... On je najkompletniji i najdosljedniji. Osvojio je toliko toga", izjavio je Ginaluca Pagliuca, pa nastavio:

"Prolazio je kroz teške trenutke i opet se dizao. Kao njegov veliki prijatelj, savjetujem mu da ima poštovanja prema svojoj fantastičnoj karijeri."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako nastavi, to će biti rizik. Tužno je imati kraj poput Tottijevog, gledati utakmice sa klupe. Savjetujem mu da sada ode u penziju", istakao je Pagliuca pa se osvrnuo na najboljeg golmana u Seriji A danas:

"Najbolji golman u Sariji A? Handanović, to garantujem".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.