Bit će emotivno: Buffon je odabrao naredni klub?

Tvrdi La Gazzetta dello Sport

Bit će emotivno: Buffon je odabrao naredni klub?

A. Čaušević

Iako ima 41 godinu Gianluigi Buffon još uvijek nema namjeru otići u penziju.

Legendarni golman koji će napustiti PSG kao slobodan igrač želi da brani još najmanje jednu sezonu.

La Gazzetta dello Sport piše kako postoj velika mogućnost da se Buffon vrati tamo gdje je i sve počelo.

Bivši italijanski reprezentativac razmišlja o potpisu s Parmom u čijem je dresu upisao svoj debi u Seriji A sa svega 17 godina još u novembru 1995. godine.

Rukovodstvo Parme i Buffonovi predstavnici su obavili razgovor, a za sada se radi samo o ostvarivanju početnog kontakta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Mljekari su se prošle sezone vratili u društvo najboljih, nemaju neograničen budžet i upitno je da li će moći zadovoljiti Buffonove zahtjeve.

Osim za Parmu Buffon je u Italiji branio još za Juventus i to od 2001. do 2018. godine. Eventualni njegov povratak na Enio Tardini bi sigurno bio veoma emotivan...

Top Komentari

Adnanos
Odma film snimit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi