Gianluigi Buffon mijenja Ikera Casillasa?

I dalje se špekuliše o novom klubu legendarnog golmana

Gianluigi Buffon mijenja Ikera Casillasa?

Gianluigi Buffon je nakon jedne sezone odlučio završiti svoju epizodu u PSG-u. Legendarni čuvar mreže nije produžio saradnju sa "Svecim", pa je trenutno slobodan igrač.

Proteklih dana se špekulisalo da bi se Buffon mogao vratiti u Italiju i obući dres kluba u kojem je i počeo karijeru, Parme. Također, pojavile su se glasine da postoji šansa da povratnik u Seriju A, Brescia, angažuje 41-godišnjeg golmana.

Danas međutim Tuttosport tvrdi da bi Gianluigi Buffon, koji je još uvijek nema namjeru završiti karijeru, mogao biti na putu za Porto.

Buffon bi tako na golu Porta zamijenio Ikera Casillasa.

Podsjetimo, vjeruje se da će se nekadašnji čuvar mreže Real Madrida oprostiti od aktivnog bavljenja fudbalom nakon što je nedavno na treningu Porta pretrpio srčani udar. Tako bi jedan legendarni golman, mogao zamijeniti drugog.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Buffon je karijeru počeo u Parmi, da bi davne 2001. prešao u Juventus. Prošlog ljeta je, nakon 17 godina, napustio redove Stare dame u potrazi za novim izazovom.

Sada ostaje da se vidi gdje će Buffon braniti naredne sezone koja bi za njega mogla biti zadnja u profesionalnom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti