Buffon se želi oprostiti od fudbala zlatom sa Olimpijade

Bliži se kraj velike karijere

Buffon se želi oprostiti od fudbala zlatom sa Olimpijade

Legendarni italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon je završio svoju epizodu u PSG-u.

Podsjetimo, Buffon je prošlog ljeta, nakon 17 godina, napustio Juventus i potpisao jednogodišnji ugovor sa PSG-om, a iako je mogao produžiti saradnju sa "Svecima" odlučio je da je vrijeme da završi svoju avanturu van Italije.

Ipak, 41-godišnji čuvar mreže još uvijek ne namjerava okončati svoju karijeru, te će vjerovatno sljedeće sezone braniti u Italiji.

Istina, mogao bi Buffon i u Barcelonu s obzirom da su se pojavile špekulacije da ga katalonski velikan želi učiniti svojim drugim golmanom.

Realnija je, međutim, opcija povratka u Italiju. Pominje se da bi se Buffon mogao vratiti u Parmu, klub u kojem je i ponikao, ili potpisati za Bresciju, povratnika u Seriju A. U priči su, navodno, i Lazio, Atalanta, Genoa...

Iako Gigi još ne želi okončati svoju karijeru, jasno je da godine čine svoje i da će uskoro biti primoran to učiniti.

Sada Gazzetta dello Sport tvrdi da se Buffon nada da će se od fudbala (igranja) oprostiti na Olimpijadi u Tokiju koja će se održati sljedeće godine - po mogućnosti sa osvojenom zlatnom medaljom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Buffon želi biti uključen u olimpijsku reprezentaciju Italije kao jedan od trojice igrača starijih od 23 godine.

Inače, Gianluigi Buffon je bio dijelom olimpijske reprezentacije Italije 1996. godine. Tada je bio zamjena legendarnom Gianluci Pagliuci, a Azzurri su turnir završili posljednji u grupi u kojoj su bile još selekcije Maksika, Gane i Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi