Bivši predsjednik Stare dame o Sarrijevom angažmanu

"Sarri u Juventusu? Nadao sam se da se taj gnusni događaj neće desiti"

Jučer je, nakon dugog perioda špekulacija, potvrđeno da će novi trener Juventusa biti Maurizio Sarri.

Sarri je napustio Chelsea, a u narednim danima bi trebao biti zvanično predstavljen kao novi šef struke Stare dame.

Međutim, njegov angažman u Juventusu mnogima nije "sjeo". Prije svega navijačima njegovog bivšeg kluba Napolija, ali ni nekima kojima je Stara dama u srcu.

Navijači Napolija se osjećaju izdanima, dok "druga strana" i dalje pamti Sarrijeve poteze prema navijačima i ekipi Juventusa - tok je bio na kormilu tima sa San Paola.

Jedan od onih kojima se Sarrijev angažman u Juventusu nikako ne sviđa jeste i bivši predsjednik Stare dame Giovani Cobolli Gigli.

"Kao navijač, nadao sam se da se ovaj gnusni događaj neće desiti", izjavio je Cobolli Gigli, pa nastavio:

"Sarrismo je bio jak u Napoliju, ali ja imam dobro pamćenje i sjećam se svega što je rekao i uradio na račun Juventusa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada je urađeno ono što je urađeno. Moramo suditi Sarriju prema njegovim djelima. Što se tiče njega kao trenera i kvaliteta njegovog fudbala, tu nema zamjerki. Nije mi smetao ni stil Maxa Allegrija, ali će sada sigurno biti drugačije", istakao je Cobolli Gigli, pa dodao:

"Testirat ću Sarrija i nadati se da će naučiti komunicirati kao trener Juventusa, a ne u svom uobičajenom maniru. Nadam se da će imati odgovorajući stil, čak i kada bude morao priznati da njegov tim nije igrao dobro. Nadam se da neće tražiti opravdanja na način na koji je to činio u Napoliju".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.