Nikada mu neće oprostiti: Uklonjena ploča koja je stajala na kući u kojoj se rodio Sarri

Ogorčeni navijači Napolija

Nikada mu neće oprostiti: Uklonjena ploča koja je stajala na kući u kojoj se rodio Sarri

Čim je stigla zavnična potvrda da će Maurizio Sarri biti novi trener Juventusa, navijači Napolija su pali u očaj.

"Izdaju" lokalnog momka, trenera koji je za kratko vrijeme postao apsolutni heroj pod Vezuvom, navijači Napolija nikada neće moći oprostiti.

Sarrijev odlazak u Chelsea im nije toliko teško pao, ali kada su stigla vijesti da će on postati šef struke Juventusa situacija je bila potpuno drugačija.

Ne mogu prihvatiti navijači Napolija činjenicu da Sarri odlazi na omraženi sjever, u redove Stare dame koju njihov klub toliko godina pokušava skinuti sa trona.

Odmah nakon službene potvrde Sarrijevog angažmana u Juventusu navijači Napolija su sa kuće na broju 51 u ulici Via Silvio u Bagnoliju (okrug Napulj) skinuli ploču koju su sami tu postavili 2017. godine.

Ploča je postavljena na kuću u kojoj se Maurizio Sarri rodio, a na njoj je ispisano sljedeće:

"Ovdje je rođen komandant Maurizio Sarri. Narod Napulja se zahvaljuje tvorcu lijepe igre. Zauvijek uz tebe komandante".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači su nakon skidanja ploče istakli da su ogorčeni, nazvali Sarrija samo još jednim plaćenikom i zaključili da "više ni u nogometu kao ni u politici ne postoje ideali već samo zakoni tržišta".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi