Maurizio Sarri ima rezervnu opciju ukoliko ne uspije dovesti Paula Pogbu
Trener Juventusa je veliki obožavatelj Christiana Eriksena

Trener Juventusa bira samo one najbolje

Maurizio Sarri ima rezervnu opciju ukoliko ne uspije dovesti Paula Pogbu

S. Pašalić

Maurizio Sarri je i zvanično predstavljen kao novi trener Juventusa.

Italijan je potpisao ugovor sa klubom iz Torina na tri godine, a sada kreće sa planovima za slaganje ekipe za narednu sezonu.

Christian Eriksen već je izjavio da je otvoren za napuštanje Tottenhama ovog ljeta, a Juventus želi napraviti potez i dovesti Danca u svoje redove.

27-godišnjak je u Spursima od 2013. godine i ima još samo godinu dana do isteka ugovora, zbog čega su potencijalni kupci s razlogom optimistični.

Danac je ove sezone odigrao 51 utakmicu za Tottenham u svim takmičenjima te je postigao 10 golova i upisao čak 17 asistencija, te je bio jedan od najvažnijih igrača Spursa.

Real Madrid je jako zainteresovan za veznjaka, ali Juventus se također pojavio kao potencijalna destinacija za njega otkako je Maurizio Sarri preuzeo dužnost trenera u Torinu.

Italijan je veliki obožavatelj Eriksena i bio bi veoma zainteresovan da ga dovede među prvim pojačanjima ako dobije priliku, javlja Telegraph.

Juventus i Real Madrid također su zainteresovani za Paula Pogbu i Eriksenova sudbina može ovisiti o tome hoće li bilo koji klub potpisati Francuza tokom ovog ljeta.

Eriksen se neće preseliti niti u jedan od ova dva kluba ukoliko on dovede Pogbu, ali će svakako biti u fokusu i Reala i Juventusa. Tottenham traži 80 miliona funti za klubove van Engleske, dok je ta cijena za klubove u Premier ligi 130 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Hehhe jes glup ovaj sto je piso tekst za klubove van engleske 80 miliona funti a za klubove u engleskoj 130 miliona eura pa sad računaj koja je razlika tu
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti