Žrijeb prvog pretkola se održava u Nyonu

Bh. klubovi će danas saznati protivnike u Ligi prvaka i Evropskoj ligi

E. Čaušević

U Nyonu se danas održava žrijeb za utakmice prvog pretkola Lige prvaka, ali i Evropske lige.

UEFA je jučer na svojoj stranici potvrdila grupe za žrijeb prvih pretkola ovih takmičenja, a svoje moguće protivnike saznali su i klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Našu državu u prvom pretkolu Lige prvaka predstavljati će Sarajevo, a bordo tim ima šansu da u prvom pretkolu najelitnijeg klupskog takmičenja igra protiv Celtica, Qarabaga, Sheriffa, Dudelangea i Slovana iz Bratislave. Podsjećamo, Sarajevo je u Grupi 2 kao nenositelj.

Što se tiče Evropske lige tu ćemo u prvom pretkolu imati tri predstavnika. Ovaj žrijeb održava se u 15:30 sati, još je sat vremena nakon žrijeba prvog pretkola Lige prvaka.

HŠK Zrinjski se našao kao nositelj u Grupi 5, a potencijalni protivnici mostarskog kluba su Hibernians, Ružomberok, Akademija Pandev, Speranta Nisporeni i Zeta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Što se tiče Širokog Brijega on se u grupi nalazi kao nenositelj, a može igrati protiv Apollon Limassola, Kairat Almatyja, Ventspilsa, Cracovije Krakow i Dinama iz Tbilisija.

Predstavnik u prvom pretkolu EL će biti i Radnik iz Bijeljine koji je u Grupi 6, te je također nenositelj. Radnik može igrati protiv Spartaka iz Trnave, Žalgirisa, Fola Escha, Alashkerta i Olimpije iz Ljubljane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.