Dolazak novog trenera donosi i neke promjene

Sarri će u Juventusu imati jednu od ove dvije moćne postave: U objema Pjanić ima istu ulogu

Nakon dolaska Maurizija Sarrija na klupu Juventusa, italijanski mediji prave moguće formacije koje će ovaj stručnjak preferirati u redovima Stare dame.

Kako sada stvari stoje, odnosno kako je predvidio italijanski Sky Sport, Sarri će preferirati dvije formacije i to 4-3-3 i 4-3-1-2, a u objema će bh. reprezentativac Miralem Pjanić imati istu ulogu.

Postoji varijanta bez ikakvog pojačanja i sa dolascima Paula Pogbe i Federica Chiese iz Fiorentine. U slučaju da klub ne dovede nijednog igrača do kraja prelaznog roka, onda bi prva postava trebala izgledati ovako:

Szczesny, Cancelo, Alex Sandro, Bonucci, Chiellini, Pjanić, Emre Can, Matuidi, Ramsey, Dybala, Ronaldo.

U ovom slučaju, Juventus bi izgledao vrlo slično kao prošle sezone, barem kada je u pitanju igrački kadar i formacija, dok bi to u slučaju dolazaka pomenutih igrača izgledalo nešto drugačije pa bi prva postava bila ovakva:

Szczesny, De Sciglio, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci, Pjanić, Ramsey, Pogba, Chiesa, Ronaldo, Bernardeschi.

Iz ovoga možemo primjetiti da bi mjesto u startnoj postavi vjerovatno trebao izgubiti hrvatski napadač Mario Mandžukić koji je u vrijeme Masimiliana Allegrija bio nezamjenjiv na terenu.

Ipak, naš Pjanić će još uvijek ostati jedan od glavnih kotača igre Stare dame i čovjek bez kojeg se prva postava neće moći zamisliti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostanak Pjanića u Torinu nedavno je potvrdio i selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki.

"Razgovarao sam sa obojicom. Pjanić će ostati u Juventusu, a Džeko mi je rekao da odlazi i to vjerovatno u italijanski tim", poručio je Prosinečki nakon utakmice protiv Italije tamošnjim medijima koji su ga zamolili da govori o budućnosti naša dva najbolja igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.