"Sarri u Juventusu? Nadao sam se da se taj gnusni događaj neće desiti"

Bivši predsjednik Stare dame o Sarrijevom angažmanu

"Sarri u Juventusu? Nadao sam se da se taj gnusni događaj neće desiti"

Jučer je, nakon dugog perioda špekulacija, potvrđeno da će novi trener Juventusa biti Maurizio Sarri.

Sarri je napustio Chelsea, a u narednim danima bi trebao biti zvanično predstavljen kao novi šef struke Stare dame.

Međutim, njegov angažman u Juventusu mnogima nije "sjeo". Prije svega navijačima njegovog bivšeg kluba Napolija, ali ni nekima kojima je Stara dama u srcu.

Navijači Napolija se osjećaju izdanima, dok "druga strana" i dalje pamti Sarrijeve poteze prema navijačima i ekipi Juventusa - tok je bio na kormilu tima sa San Paola.

Jedan od onih kojima se Sarrijev angažman u Juventusu nikako ne sviđa jeste i bivši predsjednik Stare dame Giovani Cobolli Gigli.

"Kao navijač, nadao sam se da se ovaj gnusni događaj neće desiti", izjavio je Cobolli Gigli, pa nastavio:

"Sarrismo je bio jak u Napoliju, ali ja imam dobro pamćenje i sjećam se svega što je rekao i uradio na račun Juventusa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada je urađeno ono što je urađeno. Moramo suditi Sarriju prema njegovim djelima. Što se tiče njega kao trenera i kvaliteta njegovog fudbala, tu nema zamjerki. Nije mi smetao ni stil Maxa Allegrija, ali će sada sigurno biti drugačije", istakao je Cobolli Gigli, pa dodao:

"Testirat ću Sarrija i nadati se da će naučiti komunicirati kao trener Juventusa, a ne u svom uobičajenom maniru. Nadam se da će imati odgovorajući stil, čak i kada bude morao priznati da njegov tim nije igrao dobro. Nadam se da neće tražiti opravdanja na način na koji je to činio u Napoliju".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
I ja i ti zajedno,, F(_)ck Sarri Ball
1 0
Juve88
Jebo vas Sari
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi