Već ima listu želja: Sarri u Juventus želi dovesti dvojicu fudbalera

Od njega se mnogo očekuje

Već ima listu želja: Sarri u Juventus želi dovesti dvojicu fudbalera

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri izabran je za novog trenera Juventusa.

Sarri je nakon samo jedne sezone odlučio da napusti Chelsea jer nije mogao odbiti ponudu Stare dame. Ovaj bivši trener Napolija s Juventusom je dogovorio saradnju na tri godine.

Međutim, navijači Juventusa se nisu baš obradovali dolasku Sarrija na klupu njihovog kluba jer je on u prošlosti dok je vodio Napoli ima nekoliko ispada na račun Stare dame. Mnogi su čak zatražil da ga u prvom meču u Torinu dočekaju zvižducima.

No, jasno je da je pred Sarrijem izuzetno težak posao jer su apetiti Juventusa uvijek veliki. To se posebno odnosi na Ligu prvaka koju Stara dama želi konačno osvojiti naredne sezone.

Također, sigurno je da će Sarri napraviti neke promjene u igračkom kadru i navodno je već zatražio nekoliko novih pojačanja. Italijanski mediji prenose da je zatražio da Juventus dovede dvojicu igrača, a to su Mauro Icardi i Marquinhos.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi je na izlaznim vratima Intera i jasno su mu poručili da za njega više nema mjesta u ovom klubu. Ukoliko Juve odluči dovesti argentinskog napadača morat će platiti nešto manje od 100 miliona eura.

Što se tiče Marquinhosa on ima u PSG-u godišnje zaradu 10,2 miliona eura što mu Juve sigurno neće dati. Ovaj Brazilac je u PSG prešao 2013. godine iz Rome za 32 miliona eura, a Stara dama se nada da ga mogu dovesti za oko 25 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi