Samo od Rome zaradi pravo bogatstvo

Koliku "dnevnicu" ima Edin Džeko?

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko jedan je od najplaćenijih igrača u Seriji A.

Džeko je najplaćeniji igrač Rome i godišnje prema ugovoru zaradi 4.5 miliona eura. To znači da Edin na Olimpiku ima "dnevnicu" od 12328 eura.

Svaki sat Edin zaradi 513 eura bez obzira gdje je i šta radi, a svaka minuta mu na račun donosi 8.55 eura.

Naravno, važno je napomenuti da u ove cifre ne ulazi novac koji Edin zaradi kroz marketinške svrhe ili na druge načine, a dobro je poznato da je postao i uspješan biznismen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, bez obzira koliko vam se vrtjelo u glavi od ovih cifara, činjenica je da Džeko nije najplaćeniji bh. sporista i da recimo daleko više zaradi Jusuf Nurkić kao igrač Portlanda.

Džeko bi uskoro trebao da napravi novi korak u karijeri, pošto je sve bliže prelasku u Inter a za sada nije poznato kakve uslove će dobiti na Giuseppe Meazzi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.