Roma i zvanično u grupnoj fazi, Milanova odluka najteže pada Debrečenu i Kukešiju

Torino će u kvalifikacije

Roma i zvanično u grupnoj fazi, Milanova odluka najteže pada Debrečenu i Kukešiju

Edmir Škorić

S obzirom da Milan neće igrati Evropsku ligu zbog dogovora s UEFA-om, zvanično su Roma i Torino obaviješteni da su premješteni u grupnu fazu, odnosno pretkolo Evropske lige.

Odluku o isključenju Milana iz UEFA-ine konkurencije zbog kršenja financijskog fair-playa konačno je u petak potvrdio CAS (Arbitražni sud za sport).

Ova vijest je posebno obradovala Romu i Torino, koji su završili iza Rossonera na tabeli.

Roma iz preliminarne runde ide direktno u grupnu fazu Evropske lige zajedno s osvajačem Kupa Lazijom, a Torino će igrati s Debrečenom ili Kukesijem u drugom pretkolu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, da je Milan igrao Evropsku ligu, Roma bi morala igrati kvalifikacije, a Torino ne bi bio učesnik UEFA-inih takmičenja naredne sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi