Zvučno pojačanje za Rossonere

Odličan posao Bobana i Maldinija: Veznjak pristao na prelazak u Milan!

Admin Čaušević

Milan je na pravom putu da angažuje novo pojačanje u veznom redu. 

Nakon što je dogovoren transfer Radeta Krunića, bh. reprezentativac bi u sljedećoj sezoni mogao dijeliti svlačionicu sa Danijem Ceballosom.

Odlični veznjak koji sa selekcijom Španije briljira na U21 Evropskom prvenstvu je prema izvještajima italijanskih medija pristao na transfer u Milan.

Rossoneri su Kraljevima ponudili dvogodišnju posudbu za cifru od 5 do 8 miliona eura te mogućnost otkupa za iznos od 32 miliona eura.

Međutim, Los Blancosi u ugovor želi da umetnu klauzulu prema kojoj će imati pravo prvootkupa.

U suštini dogovor između dvije strane je veoma blizu te bi Ceballos, kojeg Zinedine Zidane ne želi u timu, u narednim danima i zvanično trebao postati igrač Milana.

Velike zasluge u slučaju realizacije transfera sigurno će pripasti i novim liderima sportskog segmenta Milana, Paolu Maldiniju i Zvonimiru Bobanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj 22-godišnjak je za Real vezan do ljeta 2023. godine, a na Santiago Bernabeu je stigao iz Betisa za 17 miliona eura.

U prošloj sezoni je u svim takmičenjima upisao ukupno 34 nastupa uz tri postignuta gola i dvije upisane asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.