Nerazzurri su navodno spremni čekati

Ništa od Džekinog transfera u Inter ovog ljeta?

Od finiša minule sezone se vjerovalo da će Edin Džeko ovog ljeta napustiti Romu, a kao njegova najizglednija nova destinacija se pominjao Inter.

Jedno vrijeme su italijanski mediji tvrdili da je sve dogovoreno i da je zvanična potvrda Edinovog transfera u redove Nerazzurra tek stvar formalnosti.

Ipak, potvrde još nema, a italijanski mediji sve češće pišu o "hladnom ratu" Rome i Intera zbog transfera Edina Džeke.

Inter je bio spreman ponuditi Romi 12-13 miliona eura i jednog mladog igrača u zamjenu za kapitena reprezentacije BiH, ali Vučica i dalje insistira na 20 miliona "u kešu".

Međutim, izvršni direktor Intera Beppe Marotta odbija isplatiti pomenutu cifru, piše Corriere della Sera.

Prema pisanju pomenutog medija, Nerazzurri su sada "promijenili ploču" i spremni su sačekati da ugovor Edina Džeke sa Romom istekne kako bi pojačanje u napadu dobili besplatno.

Edinov ugovor sa Romom ističe narednog ljeta, a on će već u januaru moći slobodno pregovarati sa drugim klubom i navodno Inter baš tada želi osigurati njegov potpis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novi razvoj situacije komplikuje stvari za Romu koja je "bacila oko" na Juventusovog Gonzala Higuaina. Treba podsjetiti i da se špekuliše da se Juventus želi riješiti Higuaina i Mandžukića kako bi doveo Maura Icardija - upravo iz Intera.

Inter, međutim, preferira opciju da Icardija proda, ako je moguće, Napoliju, pa tako nije u žurbi da po svaku cijenu kupi Edina Džeku i na taj način pomogne Romi, a samim time i Juventusu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.