El Sharaawy pristao na transfer koji prvobitno odbio, ali Roma želi više novca

Italijan odlazi u Kinu?

El Sharaawy pristao na transfer koji prvobitno odbio, ali Roma želi više novca

Čini se da se epizoda Stephana El Shaarawyja u Romi bliži kraju s obzirom da je on sada pristao na transfer koji je u prvi mah odbio.

Još ranije su se pojavile informacije o ponudi kineskog Shanghai Shenhua za krilnog napadača Rome.

Ipak, 26-godišnji El Shaarawy je u prvi mah odbio mogućnost da karijeru nastavi u Kini, ali italijanski "transfer guru" Gianluca Di Marzio sada tvrdi da se fudbaler Rome predomislio.

Međutim, njegov transfer u Kinu je još daleko od završenog posla.

Naime, pregovori Rome i Shanghai Shenhua se nastavljaju jer dva kluba tek trebaju pronaći zajednički jezik po pitanju visine naknade.

Navodno Roma za El Shaarawyja želi najmanje 20 miliona eura, dok ponuda kineskog kluba, koja je na stolu, iznosi 14 miliona eura - uz dodatne bonuse.

Dok traju špekulacije o El Shaarawyjevomm transferu u Shanghai Shenhua, Sky Sport saopštava da je ovaj klub dogovorio transfer napadača West Hama Marka Arnautovića vrijedan 25 miliona eura.

Inače, El Shaarawy je prošle sezone odigrao 33 utakmice za Romu u svim takmičenjima, postigao je 11 golova i upisao sedam asistencija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi