Atletico pristao platiti traženu sumu

Chelsea prodao Alvara Moratu! · Zvanično

Alvaro Morata se konačno izvukao iz "pakla" pošto ga je Chelsea prodao Atletico Madridu.

Španski napadač, koji se nije proslavio na Stamford Bridgeu, je zimus poslan u Atletico Madrid na posudbu do 2020. godine, ali su londonski Plavci imali opciju "opoziva" ovog ljeta.

Navodno je Chelsea i prijetio Atleticu da će prekinuti Moratinu posudbu ukoliko Jorgandžije ovog ljeta na realizuju njegov trajni transfer.

To se sada i desilo jer je Atletico pristao platiti 56 miliona eura Chelseaju za trajni transfer Alvara Morate.

Međutim, zvanično će se Alvaro Morata i u novoj sezoni voditi kao posuđen igrač Chelseaja, dok će se njegov transfer u Atletico aktivirati na početku sezono 2020/2021.

Podsjetimo, Alvaro Morata je u Chelsea stigao na ljeto 2017. godine iz Real Madrida za 66 miliona eura, ali se 26-godišnji Španac pokazao potpunim promašajem na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morata je i javno isticao da se ne želi vraćati u Chelsea iz Atletico Madrida, a želje su mu se sada ispunile.

Treba, međutim, napomenuti da nije isključeno da će Jorgandžije Moratu iskoristiti kako bi dovele neko od željenih velikih pojačanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.