Ni Sevilla ni Barca: Dani Alves želi nazad u Španiju, već se i ponudio jednom klubu

Sjajni Brazilac opet u La Ligi?

Ni Sevilla ni Barca: Dani Alves želi nazad u Španiju, već se i ponudio jednom klubu

A. Čaušević

Onog trenutka kada odluči da okači kopačke o klin Dani Alves će ući u historiju kao možda i najbolji desni bek svih vremena. 

Alves već više od desetljeća igra na vrhunskom nivou, a bez obzira što ima 36 godina svoju klasu potvrđuje i na Copa Americi.

Najtrofejniji fudbaler svih vremena je na kraju sezone odlučio da napusti PSG, a kada se završi prvenstvo Južne Amerike izabrat će novi klub.

Prema izvještajima sa Pirineja sjajni Brazilac se želi vratiti u Španiju gdje je ostavio dubog trag igrajući za Barcelonu i Sevillu.

Alves se navodno ponudio Atletico Madridu koji na poziciji desnog beka ima druge prioritete, a to su Elseid Hysaj iz Napolija i Nelson Semedo iz Barcelone.

Odični bek je i od Jorgandžija zatražio, da u slučaju potpisa, ima platu od pet miliona eura.

Alves je u Evropu stigao još 2002. godine kada je iz Bahije prešao u Sevillu. Igrao je u Italiji (Juventus) te Francuskoj (PSG).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi