Atletico se oglasio: Barcelona i Griezmann su pokazali nepoštovanje prema nama

Šta će biti s Griezmannom?

Atletico se oglasio: Barcelona i Griezmann su pokazali nepoštovanje prema nama

E. Škorić

Atletico Madrid je izdao saopštenje za javnost povodom glasina o odlasku Antoinea Griezmanna u Barcelonu.

Griezmann želi da ode iz Atletica, ali ugovor mu ne dopušta odlazak samo ako neko uplati 120 miliona eura. Barcelona je planirala da ga kupi, ali i dalje nije poznato gdje će igrati Francuz naredne sezone.

"Barcelona se pojavila s prijedlogom da im pustimo Griezmanna, a da oni naknadno nama isplate otkupnu klauzulu. Naravno da smo takvu ponudu odbili. I Barcelona i igrač su pokazali nepoštovanje prema Atleticu i našim navijačima", rekli su iz madridskog kluba.

"Griezmann nas je 14. maja informisao da će otići na kraju sezone. Onda smo doznali da se on s Barcelonom dogovorio još u martu, u danima kada smo igrali u Ligi prvaka protiv Juventusa. Pregovarali su od februara. Od igrača očekujemo da se pojavi na pripremama", naglasili su iz Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona pokušava da dođe do 120 miliona eura prodajom svojih nekih igrača, pa zbog toga i kasni transfer francuskog reprezentativca na Nou Camp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi