Lampard nije dugo čekao na pitanje o Kanteu

Legendarni Englez preuzeo kormilo Chelseaja

Lampard nije dugo čekao na pitanje o Kanteu

Chelsea je danas i zvanično dobio novog šefa struke. Riječ je o jednoj od najvećih legendi kluba, Franku Lampardu.

Nakon dobro obavljenog posla u Derbyju, Lampard je dobio šansu za povratak na Stamford Bridge, ovaj put u ulozi trenera, a danas je sa Plavcima potpisao trogodišnji ugovor.

Lampard je na klupi Chelseaja zamijenio Maurizija Sarrija, koji je nakon samo jedne sezone napustio London i preuzeo kormilo ekipe Juventusa.

Nešto što su navijači itekako zamjerali Sarriju tokom njegovog boravka na kormilu ekipe Chelseaja jeste i način i pozicija na kojoj je koristio ljubimca publike N'Goloa Kantea.

Kante je bio fantastičan u šampionskoj sezoni pod Conteom, ali se dolaskom Sarrija sjajni francuski veznjak "pogubio".

Zbog toga je jedno od prvih pitanja novinara za novog trenera Chelseaja, Lamparda, bilo upravo o Kanteu.

Znate li na kojoj poziciji ćete koristiti N'Goloa?

"Da. Na sreću, znam... Neću sada sjediti ovdje i pričati o tome kako ćemo izgledati sljedeće sezone, jer sutra počinjemo sa pripremama", izjavio je Lampard, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"I prije sam javno govorio, Kante je jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Njegove izvedbe u posljednjih nekoliko godina su bile fantastične. Jedna od dobrih stvari u dobijanju ovog posla jeste i ta što ću biti u mogućnosti raditi sa kvalitetnim igračima poput njega."

"Moj posao je da pronađem najbolju poziciju za njega, kako bi od njega dobili ono najbolje za ekipu", dodao je Lampard.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi