Odabrao narednu destinaciju

De Ligtu "prekipilo": Defanzivac uzeo telefon u ruke i nazvao budućeg trenera!

Admin Čaušević

Uzimajući u obzir njegovu posljednju sezonu u dresu Ajaxa i talenat, klub koji angažuje Matthijsa De Ligta dobit će igrača za naredno desetljeće.

Talentovani štoper rođen 1999. godina se već sedmicama dovodi u vezu s prelaskom u Juventus, ali posao nikako da se okonča.

Zahvaljujući odličnom odnosu s Minom Raiolom Stara dama je pronašla zajednički jezik s kontroverznim agentom i holandskim reprezentativcem.

Po dolasku u Juventus De Ligt će zarađivati osam miliona eura s tim da ta cifra može narasti i na 12 miliona.

Prije nekoliko dana Ajax je odbio prvu ponudu Bianconera tešku ukupno 65 miliona eura, a ako je vjerovati izvještajima Sky Sporta 19-godišnjak je već odlučio gdje će nastaviti karijeru.

De Ligt je uzeo telefon u ruke te nazvao Maurizija Sarrija. Od svog budućeg trenera nije tražio zagarantovano mjesto u startnoj postavi, već nešto drugo.

Naime, raspitivao se o trenerskoj metodologiji iskusnog stručnjaka te tako pokazao veliki entuzijazam i želju da se priključi Bianconerima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na drugoj strani, Sarri je bio impresioniran mentalitetom De Ligta te je s njim već zakazao sastanak za nekoliko dana u trening kampu Continassa.

Juventus naredne sedmice počinje pripreme za novu sezonu, a plan je da možda i najbolji mladi igrač današnjice bude na raspolaganju Sarriju već na jednom od prvih treninga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.