Gdje odlazi Argentinac? Wanda i Icardi imaju različite želje

Icardi napušta Inter

Gdje odlazi Argentinac? Wanda i Icardi imaju različite želje

E. Škorić

Po svemu sudeći Mauro Icardi ovog ljeta napušta Inter, pošto ga Antonio Conte ne planira u svom timu za narednu sezonu.

Icardi je imao velikih problema s Interom i navijačima zbog odbijanja da produži ugovor, a mnogi za njegove probleme krive njegovu suprugu i agenticu Wandu Naru.

I sada, kada Mauro treba da napusti Inter, Wanda mu otežava. Argentinski napadač želi da pređe u Napoli, koji ga želi i spreman je da ga kupi, no njegova supruga kaže - Juventus.

Icardi je od 2013. godine u Interu i pretrpošle sezone bio je prvi strijelac lige, no ova mu je bila za zaborav zbog svih problema. Ostao je i bez kapitenske trake, a danas mnogi žele da ode sa Giuseppe Meazze.

Sada je pitanje hoće li otići u Napoli ili Juventus. Oba italijanska velikana ga žele, no njegove i želje njegove supruge se ne podudaraju.

Radja Nainggolan i Mauro Icardi prekriženi u Interu: "Nisu u planovima trenera"

Mauro Icardi i Radja Nainggolan su igrači koje bi mnogi timovi rado vidjeli u svojim ekipama, ali ne i Inter.

Naime, direktor Intera, Beppe Marotta, izjavio je danas da će Nainggolan i Icardi gotovo sigurno ovog ljeta napustiti klub jer nisu u planovima Antonija Contea.

Marotta je izjavio da Conte želi graditi ekipu, te da Nainggolan i Icardi nisu profili igrača koje on želi u svom timu. Za Icardija se znalo da sigurno ide, ali su navijači Intera iznenađeni što je Conte prekrižio i Nainggolana.

"Kada gradite neki projek onda vam trebaju pravi profili ljudi. Imali smo priliku da pričamo s njima i s punim poštovanjem smo im objasnili status u ekipi što je najvažnije. Oba igrača znaju da nisu u planovima našeg kluba za novu sezonu", rekao je Marotta i dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To ne znači da oni nisu dobri igrači jer svi znamo o kakvim imenima se radi. Talent može osvajati utakmice, ali ti tim donosi titule. Nama je glavni cilj da napravimo tim i dobru atmosferu i oni nisu u našim planovima".

Mauro Icardi će najvjerovatnije ostati u Italiji jer se povezuje s Juventusom i Napolijem, dok nije poznato gdje će Nainggolan nastaviti svoju karijeru.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Hoce Vanda kod Ronalda, da mu pofufla malo, i misli da ce biti kucni prijatelj sa njima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi