Ne žele da se zamole gradskom rivalu: Domaći evropski meč odlučili igrati daleko od kuće

Već poslali zahtjev

Ne žele da se zamole gradskom rivalu: Domaći evropski meč odlučili igrati daleko od kuće

Admin Čaušević

Igrati domaći evropski meč na stadionu najvećeg rivala sigurno nije drago niti jednom navijaču.

Nakon nekoliko godina pauze u Evropskoj ligi će predstojeće sezone ponovo nastupiti Torino, a popularni Bikovi će svoj domaći susret igrati daleko od kuće. 

Milan je odustao od drugog po jačini evropskog takmičenja pa je priliku da susrete u Evropi igra Torino. 

Ovaj klub će svoj evropski put početi u drugom pretkolu Evropske lige protiv boljeg iz duela Debrecen - Kukeši, a u prvom meču bit će domaćin.

Iako Juventus ima jedan od najljepših stadiona na Starom kontinentu u Torinu su se odlučili da domaći susret 25. jula igraju u 518 km udaljenim Udinama.

Bikovi svoj evropski meč neće igrati na torinskom Olimpicu zbog koncerta, te su već poslali zahtjev da se utakmica igra na Dacia Areni.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Udinese, koji je vlasnik stadiona Dacia Arena, će odluku da li ustupiti stadion Torinu ili ne donijeti u sljedećim danima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi